T.C. Çanakkale Belediyesi

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın Tıp Bayramı Mesajı


-
+
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın Tıp Bayramı Mesajı


14 Mart 1827'de “Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire” adlı okulun kurulması tıp eğitimin başladığı gün olarak kabul edilmekte ve her yıl bu tarihin yıl dönümü “Tıp Bayramı” olarak kutlanmaktadır.

İnsanların en önemli hazinesi olan sağlık için, esenlik için mücadele eden başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının hizmetleri de son derece kutsal ve onurludur. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, “Beni Türk hekimlerine emanet ediniz.” diyerek, Türk hekimlerine duyduğu güveni en güzel şekilde ifade etmiştir.

Halkın mutlu bir yaşam sürmesi, sağlık hizmetlerine kolay ve hızlı erişimi adına çalışmalar yapan, sağlık alanındaki yenilikleri takip eden, zor ve ağır çalışma koşullarında fedakarlıktan bir an olsun kaçınmayan sağlık çalışanlarımızın emeğine paha biçilemez.

İki seneyi aşkın bir zamandır tüm dünyada etkisini sürdüren koronavirüs salgın sürecinde; sağlık çalışanlarımız maskeler, tulumlar, zor koşullarda, ailelerinden ve sevdiklerinden uzak, uykusuz, durmaksızın insan sağlığı için mücadele verdi. Bu zorlu süreci bir kayıp daha vermeden en kısa sürede eski normalimize kavuşturmak için ter döken sağlık çalışanlarımıza teşekkürü borç bilmek yerine şiddetle karşılık verenlerimiz oldu.

Özellikle son yıllarda artan sağlık çalışanlarına yönelik özellikle hasta ve hasta yakınlarının uyguladığı şiddet vakaları asla kabul edilemez. Şiddetin her türlüsü başlı başına kötü iken, hayatımızı borçlu olduğumuz sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti de her zaman lanetliyoruz.
Hekimlerimiz başımızın tacıdır, en küçük bir sağlık sorunu yaşadığımızda kapısını çaldığımızdır, sağlığımızla ilgili güzel haberler versin diye gözünün içine baktığımızdır, onları ve haklarını korumak, kollamak, gözümüzden sakınmak hepimizin sorumluluğudur.

Tüm bu duygu ve düşüncelerimle, modern tıp eğitiminin başlangıcı temsil edilen 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, hayatını tıp bilimine ve insanlığa adamış tüm sağlık çalışanlarımıza en içten duygularımla teşekkür ediyor, halk sağlığını koruma adına yaşamını yitiren sağlık çalışanlarımızı rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum.


Ülgür GÖKHAN
Belediye Başkanı