T.C. Çanakkale Belediyesi

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü Mesajı


-
+
Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü Mesajı


Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 19 Aralık 2011 tarihli toplantısında, kız çocuklarının çocuk haklarından eşit olarak yararlanmadığı, onlara verilecek her desteğin kız çocuklarına karşı ayrımcılığı ve şiddeti önleyeceği, onları güçlendireceği ve bunun toplumsal açıdan yararı önemle vurgulanmış ve 11 Ekim'lerin “Dünya Kız Çocukları Günü” olarak kabul edilmesine oybirliğiyle karar vermiştir.

Toplumsal cinsiyet ayrımcılığı ve insan hakları eşitsizliği konusundaki farkındalığı arttırmak, değişimlere kapı açmak açısından 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü'nün farklı bir önemi ve yeri var. Çocukların eşit, özgür ve barış içinde yaşayabilecekleri, hayallerinin gerçek olduğu bir dünyayı yaratmak biz yetişkinlerin elinde. Bir toplum çocuklarına, özellikle de kız çocuklarına gerekli özeni göstermiyorsa, eşit ve özgür eğitim imkanlarını sağlayamıyorsa o toplum gelişemez, özgürleşemez.

Bir kız çocuk babası ve kız torun dedesi olarak, bu anlamlı gün dolayısıyla cinsiyet ayrımı olmaksızın, tüm çocukların eşit ve özgür olduğu bir yaşam dileğiyle, Dünya Kız Çocukları Günü'nü kutluyor, tüm çocuklarımızı gözlerinden öpüyorum.

Ülgür GÖKHAN
Belediye Başkanı