T.C. Çanakkale Belediyesi

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 10 Ağustos 1915 Anafartalar Zaferi Mesajı


-
+
Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 10 Ağustos 1915 Anafartalar Zaferi Mesajı


Bundan 106 yıl önce işgal amacıyla, Çanakkale'de denizde ve karada tüm şanslarını zorlayan düşman kuvvetlerinin bu planları 10 Ağustos 1915'te Anafartalar'da bir kez daha bozguna uğramıştır. Her cephesi ve tüm vakaları ile dünya tarihine geçen Çanakkale Savaşlarının en kanlı çatışmalarından biri olarak not düşülen Anafartalar Muharebesi, Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, kahraman Mehmetçiğin de düşmana göz açtırmayan azim ve mücadelesi sonucunda zaferle sonuçlanmıştır.

Kayıplar çok fazla ve çok acı olsa da vatan savunması amacıyla eşi benzeri görülmeyen mücadeleler veren, destanlar yazan kahramanların bu zaferi, bir bakıma Kurtuluş Savaşına giden bir rota da çizmiştir. O rota ki, bizleri önce bağımsızlık ve egemenlikle, ardından Cumhuriyetle, çağdaşlıkla, uygarlıkla buluşturmuştur. Bugün, 10 Ağustos 1915'i anarken ve zaferi kutlarken gerek Çanakkale Savaşlarında gerekse Kurtuluş Mücadelesinde verilen o yüce emeği, kalplerde atan vatan sevgisini, 7'den 70'e verilen kayıpları ve tüm bunların temelinde yatan hür bir millet ve ülke emelini unutmamalı; türlü zorluk ve yoksunluklara göğüs gererek ömürlerini tüketmiş dedelerimizin, ninelerimizin, kahraman Mehmetçiğimizin ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere bıraktığı nasihat ve emanetlerini aklımızdan çıkarmamalı, her birine en kıymetlimiz olarak sahip çıkmalıyız.

Anafartalar Zaferi, vatan için özgürlük ve bağımsızlık yolundaki çok önemli mihenk taşlarından biridir. Bize bu önemli zaferi emanet eden ve burada yazılan destanla birlikte milli birlik ve beraberlik şuurunu bizlere bir kez daha gösteren başta Anafartalar Grup Komutanı ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan söz konusu olduğunda gözünü kırpmayan tüm kahramanlarımızı, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 10 Ağustos Anafartalar Zaferini kutluyorum.

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı