Dil Derneği Başkanı Özel'den Başkan Gökhan'a Ziyaret

Dil Derneği Başkanı Özel'den Başkan Gökhan'a Ziyaret

Çanakkale’de düzenlenecek olan Uğur Mumcu paneli nedeni ile kente gelen Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ı ziyaret etti.

Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel’i eşi Hale Gökhan ile birlikte makamında ağırlayan Gökhan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyarette açıklamalarda bulunan Özel, 26 yıl önce uğradığı bombalı saldırıda yaşamını yitiren Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'ya değindi. Cumhuriyet Gazetesi'nde çalışırken kendisiyle karşılıklı sohbet etme fırsatı bulduğu dile getiren Özel, Mumcu'nun yazmış olduğu kitapların herkes tarafından okunması gerektiğini belirtti.

Başkan Gökhan ise, Uğur Mumcu’nun Türkiye tarihi için aydın kimliğinin yanı sıra, memleket değerlerini kendi kimliğinin önünde tutan bir isim olduğunu vurguladı. Türk dilinin önemi üzerine yapılan karşılıklı sohbet ile ziyaret sona erdi.