T.C. Çanakkale Belediyesi

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan'ı Anma Mesajı...


-
+
Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan'ı Anma Mesajı...


Bir aydın düşününüz; seneler önce kaleme aldığı her bir satırın bugünlere dair bir anlamı, şu anda içinde bulunduğumuz duruma dair binlerce çıkarımı olsun.

Kıymetli Hemşerilerim,

Uğur MUMCU, baskı ve tehdit altında bile düşüncelerini dile getiren, toplumun aydınlanmasına, demokrasinin, cumhuriyet değerlerinin yüceltilmesine gönlünü vermiş, hayatını Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ilkelerini yaşatmaya adamış büyük bir aydın, çok kıymetli bir yazardı. Ne yazık ki cesur, ilkeli, dürüst gazetecilikten ödün vermeden, korkusuzca gerçeğin peşinden koşan ve kaleminin gücüyle sürdürdüğü onurlu yaşamı, kendisine kurulan hain bir pusu ile ellerinden alındı. Özgürlükçü ve halkçı gazetecimiz Uğur Mumcu’nun otomobiline yerleştirilen bombalı düzeneğin patlaması sonucu katledilişinin üzerinden çok değil, 26 yıl geçti.

Kendisini kaybettiğimizde sadece bir babanın, bir eşin, bir gazetecinin acı kaybını hissetmedik. Mumcu’yla beraber, her insanoğlunun içinde var olması gereken vicdanı da kaybettik biz.  Biliyorum ki, Uğur Mumcu sadece araştırdıkları, yazdıkları, gizli kalması istenenleri açığa çıkardığı için öldürülmedi, o henüz yazmamış oldukları için de öldürüldü. Bizler ise Uğur MUMCU cinayetinin sorumlularını bulmakta öyle başarılı olamadık.

Değerli Hemşerilerim,

Adalet ve Demokrasi Haftasında; 24 Ocak 1993’te katledilen gazeteci yazar Uğur MUMCU ve 18 yıl önce Diyarbakır Emniyet Müdürü iken makam aracında uğradığı alçak bir saldırı sonucunda hayatını kaybetmiş ve faili hala bulunamamış Gaffar Okkan’ı ölümlerinin yıldönümünde sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum.

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı