T.C. Çanakkale Belediyesi

Çanakkale Belediyesinin Doğa Dostu Bez Çantaları Pazarda Dağıtıldı


-
+
Çanakkale Belediyesinin Doğa Dostu Bez Çantaları Pazarda Dağıtıldı


Çanakkale Belediyesi tarafından çevre ve doğaya saygı kapsamında plastik poşetlerin kullanımını en aza indirmeye yönelik farkındalık yaratmak amacıyla hazırlanan doğa dostu bez çantalar 22 Ocak 2019 Salı günü Pazar Yerinde kentlilere dağıtıldı.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da katıldığı etkinliğe kentliler büyük ilgi gösterdi. Başkan Gökhan, etkinliğe ilişkin, “Bu kampanyayı bir süredir planlıyor ve çantalarımızı hazırlıyorduk. Ülke genelinde de naylon poşetlerin kullanımının azaltılmasına yönelik bir kampanya başlayınca bizim düşüncemizle denk geldi. Bez çantalarımızın yanında file de yaptırıyoruz. Fevzipaşa’daki kadınlarımız file çantalar örüyor. Hem onlara bir gelir oluyor hem de çevre konusunda bir bilinç oluşturuluyor. Bu yöndeki çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Kentlilerimiz, “Dünyanın Onu Düşünmemize İhtiyacı Var” ve “Yeşil Bir Gelecek İçin Plastik Poşet Kullanmıyoruz” mesajlarını taşıyan bez çantaları Çanakkale Belediyesi İletişim Masalarından da ücretsiz olarak edinebilirler.