T.C. Çanakkale Belediyesi

Temizlik Faaliyetlerine İlişkin Bilgilendirmeler Sürüyor…


-
+
Temizlik Faaliyetlerine İlişkin Bilgilendirmeler Sürüyor…


Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce çevre ve temizlik faaliyetlerine ilişkin devam eden eğitim çalışmaları kapsamında, Mustafa Kemal İlkokulu öğrencilerine temizlik eğitimi verildi. 

Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli Çevre Mühendisi Burak Selçuk tarafından gerçekleştirilen eğitim çalışmasında, Çanakkale Bölgesel Katı Atık Yönetim Projesi ve uygulamalarının yanı sıra, Atık Elektrik ve Elektronik Eşyaların (AEEE) ayrı toplanması projesi, Ambalaj Atıklarının ve Tıbbi Atıkların Yönetimi Projesi ve bu kapsamda kent merkezinde ve havzadaki uygulamalar hakkında bilgiler verildi.

Çanakkale Belediyesi tarafından yürütülen Atık Pil ve Atık Yağların Ayrı Toplanması Projeleri hakkında öğrencilere bilgilendirmede bulunan Selçuk, atık pil ve atık yağların zararları, neden ayrı toplanması gerektiği gibi konulara da sunumunda yer verdi. Selçuk ayrıca kentte yapılan sivrisinek ve karasinek mücadelesi, kent merkezinde uygulanan çöp toplama sistemi gibi konuları da öğrencilerle paylaştı.