Çanakkale Destanları Müzesi Gezici Tırı Yolculuğunu Tamamladı

Çanakkale Destanları Müzesi Gezici Tırı Yolculuğunu Tamamladı

Çanakkale’nin tarihini ve kahramanlarını ülkenin dört bir yanına taşımak amacı ile 15 Ocak 2018’de yola çıkan Çanakkale Destanları Müzesi Gezici Tırı, binlerce kişiyle tarihi buluşturduğu bir yıllık yolculuğunu tamamladı.

Çanakkale Belediyesinin destekleri ile hazırlanan ve Ocak 2018’de yola çıkan Gezici Tır, ilk olarak Çanakkale’nin ilçe ve köylerinde kentlilerle buluştu. Büyük ilgi gören Gezici Tır, Çanakkale’nin ardından rotasını Trakya ve ardından da Ege’ye çevirdi. Burada il, ilçe ve beldeleri gezen müzeyi on binlerce kişi ziyaret ederek, Çanakkale’nin tarihi hakkında bilgi edinme fırsatı buldu.

Çanakkale Destanları Müzesi Gezici Tırı, 2019 yılında da yeni rotalarda kentin tarihini on binlerle buluşturacak…