T.C. Çanakkale Belediyesi

Meteorolojik Değerlendirme…


-
+


TC. Tarım ve Orman Bakanlığı Acil Durum Yönetim Merkezinden yapılan Meteorolojik Uyarıya göre;


Bölgemiz Orta Akdeniz Üzerinden Gelen Yağışlı Hava ile Balkanlar Üzerinden Gelen Soğuk Havanın Etkisine Girecek!

Bölgemizin 03.01.2019 Perşembe günü batı kesimlerden başlayarak Orta Akdeniz üzerinden gelen derin alçak basınç merkezi ile akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği bekleniyor.

Bugün (02.01.2019 Çarşamba) ve yarın artması beklenen hava sıcaklıklarının yarın akşam saatlerinden itibaren bölgemizin kuzeyinde, Cuma gününden itibaren ise bölgemizin tamamında tekrar azalacağı tahmin ediliyor.

Önümüzdeki Hafta Başına Kadar Ülkemizde Beklenen Hava Durumu:

03.01.2019 Perşembe: Bölgemizin tamamının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmurla başlayacak yağışların, akşam saatlerinden itibaren bölgemizin kuzeyinde (Çanakkale’nin iç kesimleri ile Balıkesir çevreleri) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Kıyı Ege’de yer yer kuvvetli sağanak, akşam saatlerinden sonra Çanakkale’nin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli kar yağışı şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın öğle saatlerinden itibaren fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

04.01.2019 Cuma: Yağışların aralıklarla devam edeceği; güneybatı kıyılarda  yağmur, diğer yerlerde kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey kesimlerde karayelden (kuzeybatı) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

05.01.2019 Cumartesi: Yağışların aralıklarla devam edeceği; güneybatı kıyılarda  yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor

06.01.2019 Pazar: Bölgemizin kuzey ve iç kesimler kar yağışlı, diğer yerler parçalı ve çok bulutlu geçecek.

İzmir’de bugün (2 Ocak Çarşamba) yağış beklenmiyor. Perşembe günü yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı; Cuma ve Cumartesi günlerinin ise aralıklarla yağmurlu ve iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın Perşembe öğle saatleri ile Cuma sabah saatleri arasında güney yönlerden fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Başlama-Bitiş Zamanı

03.01.2019 12:00  -  06.01.2019 18:00