T.C. Çanakkale Belediyesi

“Akıllı Şehirlerin Geleceği İçin Ortaklık” Projesi Hibe Almaya Hak Kazandı…


-
+
“Akıllı Şehirlerin Geleceği İçin Ortaklık” Projesi Hibe Almaya Hak Kazandı…


Türkiye'deki yerel idareler ile AB üye ülkelerindeki yerel makamlar arasında kentlerin eşleştirme eylemleri yoluyla, AB üyeliği ile ilgili alanlardaki değişimi teşvik etmek için sürdürülebilir yapılar oluşturmayı amaçlayan “Town Twinning Action Between Turkey and EU Grant Scheme ( TTGS )// Türkiye ve AB arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı” çağrısına “Partnership For Future Of Smart Cities // Akıllı Şehirlerin Geleceği İçin Ortaklık” adlı proje ile başvuran Çanakkale Belediyesi hibe almaya hak kazandı.

“Town Twinning Action Between Turkey and EU Grant Scheme ( TTGS )// Türkiye ve AB arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı” tarafından kabul edilen “Partnership For Future Of Smart Cities // Akıllı Şehirlerin Geleceği İçin Ortaklık” projesi nedeni ile 21 Aralık 2018 Cuma günü Ankara'ya giden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi'nde hibe sözleşmesini imzaladı.

Projede Çanakkale Belediyesi, Tarragona/İspanya ve Türkiye Bilişim Vakfı ile ortaktır. 144.188,12 € luk proje bütçesinin %90'ı hibe olarak karşılanacaktır. Yeni yılda başlayacak olan proje 12 ay sürecektir. Birçok özellik bakımından birbirine benzeyen iki kent uluslararası düzeyde iş birliği yaparak Akıllı Şehirler ekseninde yaşadıkları kentsel sorunlara yerel çözümler üretecek. Özellikle çevre, ulaşım ve kurumsal kapasitelerin gelişmelerine katkı sağlayacak proje aynı zamanda, kentlerin tanıtımlarına ve gelecekte kurulacak işbirliklerine de katkı sağlayacaktır.