T.C. Çanakkale Belediyesi

Çanakkale Belediyesi Yeni Yaş Sebze ve Meyve Hali Açıldı…


-
+
Çanakkale Belediyesi Yeni Yaş Sebze ve Meyve Hali Açıldı…


Günümüz koşullarına ve kentin ihtiyacına uygun olarak projelendirilen Çanakkale Belediyesi Yeni Yaş Sebze ve Meyve Halinin açılış töreni 17 Aralık 2018 Pazartesi günü gerçekleştirildi.

İsmetpaşa Mahallesi Mustafa Yücel Özbilgin Caddesi No:8’de yer alan Yaş Sebze ve Meyve Halinin açılış törenine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, hal esnafı ve kentliler katıldı. Açılış töreni öncesinde hali gezen Başkan Gökhan, esnaflar ile sohbet ederek taleplerini dinledi.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Çanakkale Sebze ve Meyve Komisyoncular ve Tüccarlar Derneği Başkanı Ufuk Cankaya, yeni ve modern hal binasının projelendirilmesi ve hayata geçirilmesinde emeği geçen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Meclis Üyeleri ve Çanakkale Belediyesine teşekkürlerini iletti.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, açılış tarihinin 12-18 Aralık tarihlerinde kutlanan Yerli Malı Haftasına denk gelmesini özellikle istediklerini belirterek, “Gerçekten yerli malı kavramı ve bizim ürünlerimizin tercih edilmesi çok önemli. Biz kendi kendimizi korumazsak, kimse bizi korumaz. Onun için bu konuda dikkat etmeliyiz. İthal ürünler yerine mümkün olduğunca yerli malı ürünler tüketmeliyiz. Ben bu anlamda Yerli Malı Haftasını çok önemsiyorum” dedi.

Başkan Gökhan, günümüz itibariyle yeni ve modern hal binasında 30 adet satış birimi bulunduğunu ve bunlardan 19’unun sahipli olduğunu belirterek, kalan 11 işyeri için ihaleye çıkılacağını kaydetti. Başkan Gökhan, ihale çıkılması planlanan 11 işyerinden de 5-6 tanesinin kooperatifler için ayrılmasını planladıklarını kaydetti. Başkan Gökhan, üretimin çeşitliliği açısından kooperatifçilik faaliyetlerini önemsediğinin de altını çizdi.

Konuşmaların ardından açılış törenine katılan konuklara meyve ikramı gerçekleştirildi.

Yeni Yaş Sebze ve Meyve Hali Binası Hakkında

Yaklaşık 5 bin m2 kapalı alan ve 30 adet satış birimini barındıran projede, bilgi işletim sistemi, ağırlık kontrol ünitesi, güvenlik sistemi gibi teknolojik ünitelerin yanı sıra hal personelinin ve dışarıdan gelen vatandaşların da faydalanabileceği bir idari bina tasarlanmıştır. Hal binası içerisindeki her bir birim 130 m2 kapalı depo alanı ve 20 m2 ofis alanı olarak projelendirilen Yeni Yaş Sebze ve Meyve Hali, şehir içi ve şehirlerarası ulaşımda kolaylıkla erişim sağlanabilecek bir noktada kentlilerimize hizmet sunacak.