T.C. Çanakkale Belediyesi

Engelsiz Bir Dünya İçin El Ele…


-
+
Engelsiz Bir Dünya İçin El Ele…


3 Aralık Dünya Engelliler Günü Çanakkale'de de çeşitli etkinliklerle kutlanarak, ‘engelsiz bir dünya'nın mümkün olduğu mesajları verildi. Ayrıca, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Çanakkale Belediyesinde çalışan engelli personel ile kahvaltıda bir araya geldi.

Düzenlenen kahvaltı etkinliğine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları Handan Özyayla Kenar, Özleyiş Çetin ve Ali Sürücü, birim müdürleri ile belediyede görev yapan engelli personel katıldı.

Keyifli bir sohbet ortamında gerçekleşen kahvaltı etkinliğinde Başkan Gökhan, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlayarak sözlerine başlarken, Belediye Başkanlığı görevinin ilk dönemlerinden itibaren “Hiçbir engelli evde kalmayacak” sloganıyla yola çıktığını, bu kapsamda engellilere yönelik proje ve çalışmalara önem verdiğinin altını çizdi. Bugün en ağır engelli kentlilerin bile sokağa çıkabildiğini kaydeden Başkan Gökhan, engelli kentlilerin sokağa çıkmalarının çok önemli olduğunu, hem kendilerinin hem de ailelerinin özellikle psikolojik açıdan motive olduklarını kaydetti. Başkan Gökhan ayrıca, her dönem gerçekleştirdiği okul ziyaretlerinde, özel eğitim sınıflarının ihtiyaç ve taleplerine öncelik verildiğini, bu sınıflara ayrıca ulaşım ve yemek hizmeti verildiğinin de altını çizdi. Engelli kentlilere yönelik hizmet ve çalışmaların devam edeceğini kaydeden Başkan Gökhan, önümüzdeki dönemlerde de Down Kafe ve Otizmli bireylerle ilgili çalışmalara ağırlık verileceğini belirtti. Başkan Gökhan, Çanakkale Belediyesinde de 34 engelli personelin görev aldığını söyleyerek, bundan memnuniyet duyduğunu ve belediyeye gelen kentlilerde engellilerin de bir işte çalışabildiklerine ilişkin olumlu kanaat oluştuğunu kaydetti. Etkinlikte personel de Başkan Gökhan'a anlamlı günün anısına çiçek takdiminde bulundu.

Cumhuriyet Meydanı'nda da Etkinlikler Gerçekleşti

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Çanakkale'de de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile kutlandı.

Törene Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, engelli dernekleri ve kentliler katılım gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, engelli derneklerinin Atatürk anıtına çelenk sunması ile devam etti. Program, engellilerin halk oyunları gösterisinin ardından Çanakkale Kent Konseyi Engelli Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Baki Şenol'un günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı açıklama ile son buldu.