T.C. Çanakkale Belediyesi

Mamalar Hayvanseverlere Teslim Edildi


-
+
Mamalar Hayvanseverlere Teslim Edildi


HAYTAP ve Getir işbirliğinde düzenlenen mama bağışı kampanyasına destek veren Çanakkale Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nde Çanakkaleli hayvanseverlere dağıtıldı.

Çanakkale Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nde 1 Şubat 2023 Çarşamba günü düzenlenen etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Turan Ünüvar, HAYTAP Çanakkale Temsilcisi Zeynep Ceren Oktay ve hayvanseverler katıldı. Etkinlik hakkında açıklamada bulunan Çanakkale Veteriner İşleri Müdürü Sevil Albay; "Bugün bizim için keyifli ve güzel bir gün. HAYTAP, yaklaşan soğuk hava koşullarında sokakta yaşayan canlarımızın aç kalmaması adına bir çalışma başlattı ve bize de bunu ortak etti. Biz de bu çalışmaya gönüllülerimizi ortak etmek istedik. Özellikle kırsalda sokak köpeklerini besleyen dostlarımızı çağırdık” dedi.

Mama bağışı kampanyasına verdiği destek nedeni ile Çanakkale Belediyesine teşekkürlerini ileten HAYTAP Çanakkale Temsilcisi Zeynep Ceren Oktay; “Arkamızda gördüğünüz mamalar, HAYTAP ve Getir işbirliğinde Çanakkale'de kırsalda, hatta bazen araçların bile ulaşamadığı yerlere mama taşıyan hayvanseverlere destek olarak yollandı. Çanakkale Belediyesi de bu konuda bize destek olarak hayvanseverleri bir araya getirdi. Biz de şimdi hayvanseverlere 2'şer paket mama dağıtımını yapacağız. Bu çalışmaya destek veren herkese teşekkür ederiz” dedi.

Etkinlikte söz alan Çanakkale Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Sorumlu Veteriner Hekim Görkem Bakır ise; “Bugün buraya özellikle kırsalda sokak hayvanlarını besleyen hayvanseverler gönüllülerimizi çağırdık. Gönüllülerimiz bizler için çok kıymetli. Hem kırsalda besleme yapıyorlar hem de oradaki can dostlarımızın kısırlaştırılmasında bize destek oluyorlar. HAYTAP ve Getir'e bu çalışmayı hayata geçirdikleri için de teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.  

Sokak hayvanlarına yönelik düzenlenen kampanya için HAYTAP'a teşekkürlerini ileten Başkan Yardımcısı Rebiye Turan Ünüvar; “Hem HAYTAP'a hem de Çanakkale Belediyesi çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten çok anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdiler. Havalar soğumaya başlıyor ve sokakta yaşayan canlarımız da bu nedenle beslenmekte sıkıntılar çekebiliyor. Sokak hayvanları sorunu Türkiye'de çok yaygın bir sorun. Popülasyon giderek artıyor. Hem insanlar hem de hayvanlar bir arada yaşamalı ama sokak hayvanlarının popülasyonunun hızlı bir şekilde artması zaman zaman çeşitli sorunlara neden olabiliyor. Çanakkale Belediyesi olarak popülasyonun artmasını engellemek üzere ciddi girişimlerde bulunuyoruz ama tabi bu sadece bizim yapmamızla yeterli olabilecek bir durum değil. Tüm Türkiye'de bir kısırlaştırma seferberliği yapılmalı. Böylelikle de bu hızlı popülasyon artışının kontrol altına alınması gerekiyor” dedi.

Konuşmaların ardından özellikle kırsal alanlarda yaşayan can dostların beslenmelerini sağlayan gönüllü hayvanseverlere mamaları teslim edildi.