T.C. Çanakkale Belediyesi

Başkan Gökhan, B40 Genç Şehir Temsilcileri Zirvesine Katılan Gençlerle Buluştu


-
+
Başkan Gökhan, B40 Genç Şehir Temsilcileri Zirvesine Katılan Gençlerle Buluştu


Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, geçtiğimiz Ağustos ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenen B40 Genç Şehir Temsilcileri Zirvesi'ne katılan gençlerle bir araya geldi.

B40 Balkan Şehirleri Ağına üye 42 şehirden gençlerin bir araya geldiği B40 Genç Şehir Temsilcileri Zirvesine Çanakkale'den katılan gençlerle Meclis Salonunda buluşan Başkan Gökhan, hem Ağustos ayında düzenlenen zirve hakkında bilgiler aldı hem de geçtiğimiz günlerde Atina'da gerçekleşen B40 Balkan Şehirler Ağı Belediye Başkanı Zirvesinde özellikle gençleri ilgilendiren konu başlıklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

B40 Zirvesinin hedeflerinden birinin yerel demokrasilerin gelişmesi ve bu kapsamda gençlerin karar alma süreçlerinde daha fazla yer almasının sağlanması olduğunu belirten Başkan Gökhan, “Hayat çok hızlı gelişiyor. Bilim, teknoloji çok hızlı ilerliyor. Eskiden on yılları bulan teknolojik ilerlemeler, şimdi bir yıl veya daha az bir süreyi kapsıyor. Dolayısıyla gençlerimizin geçmişte bizim olduğumuz gibi sabırlı olmalarını bekleyemeyiz. Onlar için hız çok önemli örneğin. Dolayısıyla geleceğimiz için de gençlerimizin bakış açılarını bilmek, görüşleri, katkılarını almak çok önemli” dedi. Başkan Gökhan, özellikle küresel ölçekte önemi bulunan enerji, iklim krizi, göç gibi konular başta olmak üzere gençlerin ortaya koyacağı çalışma ve projelerin destekçisi olunacağının da altını çizdi.