T.C. Çanakkale Belediyesi

İl Belediye Başkanları Çanakkale Buluşması Sona Erdi


-
+
İl Belediye Başkanları Çanakkale Buluşması Sona Erdi


Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın ev sahipliğinde 29 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında düzenlenen İl Belediye Başkanları Buluşması, yapılan önemli bilgi paylaşımları ile sona erdi. 

İl Belediyeleri arasındaki dayanışma ve iş birliklerini arttırmak amacı ile düzenlenen çalışmalar kapsamında başkanlar, belediyelerin çalışmalarının masaya yatırıldığı ve fikir alışverişlerinin yapıldığı başkanlar toplantısı yaparak, çalışmalarına yön verdi. Şehitler Abidesi'nde düzenlenen törenle başlayan program, kentin tarihi, kültürel ve sosyal yaşam alanları ile Çanakkale Belediyesinin proje ve yatırımlarının gezilmesi ile devam etti. 

1 Ekim 2022 Cumartesi günü gerçekleştirilen Barış Kordonu, Karina Deniz Kültürü Merkezi ziyaretleri ile güne başlayan Belediye Başkanları, eşleri ile birlikte Troya Antik Kenti ve Troya Müzesi gezisinin yanı sıra Tevfikiye Arkeo Köyü de ziyaret etti. Güzelyalı Halk Plajı'ndaki çay molasının ardından çevre yatırımlarının anlatıldığı sinevizyon gösterimi ile devam eden program, Güzelyalı Atık Su Arıtma Tesisi'nde yapılan teknik inceleme gezisi ile devam etti. Tesis çalışmalarını yerinde inceleme fırsatı bulan Belediye Başkanları, tesisin çalışma prensibi ve faaliyetlere ilişkin teknik personelden de bilgi aldı. Güzelyalı Atık Su Arıtma Tesisi'nde düzenlenen inceleme gezisinin ardından Double Tree by Hilton Otel'de İl Belediye Başkanları Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda yapılması planlanan ortak çalışmalar ve işbirliklerine ilişkin konular görüşüldü. İl Belediye Başkanları Toplantısı sırasında Belediye Başkanlarının eşleri de Başkan Gökhan'ın eşi Hale Gökhan ile birlikte Seramik Müzesi'ndeki Prof. Dr. S. Sibel Sevim'in “Troia'ya Saygılarımla” isimli seramik sergisini gezdi. Sergiyi büyük bir ilgi ile gezen belediye başkanlarının eşleri, sergilenen eserler hakkında bilgi aldı. 

Çanakkale'de düzenlenen İl Belediye Başkanları Buluşması programının son günü ise Revgan Restoran'da düzenlenen kahvaltı ile başladı. Keyifli bir sohbet ortamında geçen kahvaltının ardından Adalet Parkı, Hoşgörü Parkı, Esenler Halkın Bakkalı, Hayrettin Karaca Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Parkı ile Özgürlük Parkı gezisi düzenlendi. İl Belediye Başkanları Toplantısı, Troya Atı önünde çektirilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi. 


https://youtu.be/o_ETjThpYxw