Sürdürülebilir Tekstil Atölye Çalışmaları Tamamlandı

Sürdürülebilir Tekstil Atölye Çalışmaları Tamamlandı

Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Çanakkale Terziler Odası iş birliğiyle düzenlenen “Sürdürülebilir Tekstil Atölye Çalışmaları” kapsamında; “Kendi Bez Çantanı Yap” isimli son atölye gerçekleştirildi.

Proje kapsamında; Çanakkale Belediyesi ev sahipliği ve organizasyonu üstlenirken Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Gülşah Polat atölyede yönlendirici olarak yer aldı. Etkinliklerin temel amacı olan “sürdürülebilirlik” konusunda ise; Çanakkale Terziler Odası, terzilerin artık kullanmadığı malzemeleri bağışlayarak destekte bulundu.

“Kendi Bez Çantanı Yap” atölyesi 30 Nisan Cumartesi günü, Yazar ve Sanatçı Evi'nde saat 13.00'de başladı. Katılımcılar, atölye boyunca bez çanta dikimi ve süslemelerini gerçekleştirerek kendi tasarımlarını oluşturdular. Gün boyunca keyifle çalışmasını sürdüren katılımcılar; atölye sonunda, kendi çantasıyla atölyeden ayrıldı.