T.C. Çanakkale Belediyesi

Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı Gerçekleştirildi


-
+
Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı Gerçekleştirildi


Uyuşturucu, alkol, tütün ve davranışsal bağımlılıkla mücadelenin daha etkin yürütülebilmesi amacı ile İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen “Çanakkale Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı”, 27 Nisan 2022 Çarşamba günü gerçekleştirildi. 

Deniz Polis Evi'nde düzenlenen çalıştayın açılış programına, Vali İlhami Aktaş,  Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Rebiye Turan Ünüvar ile protokol üyeleri, muhtarlar ve STK temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan çalıştayda açılış konuşması yapan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, Çanakkale'de bağımlılıkla mücadele konusunda yürütülen çalışmaları anlattı. Ardından söz alan Vali Aktaş, çalıştayın başarılı geçmesi temennisinde bulunarak, Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu'na bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmalar nedeni ile teşekkürlerini iletti. 

Açılış konuşmalarının ardından program, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Aslı Okan'ın bağımlılıkla mücadele konusunda ülke geneli ve Çanakkale'de gerçekleştirilen çalışmalar ve eylem planları hakkındaki sunumu ile devam ederken, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Habip Gündüz, katılımcılara uyuşturucu ile mücadelede Narkotik köpeği ile arama çalışmaları hakkında bilgi verdi.  Bilgilendirmenin ardından Gündüz, narkotik köpeği “Lina” ile birlikte eğitim gösterisi gerçekleştirdi. 

Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı, çeşitli başlıklarda oluşturulan gruplarda yer alan katılımcıların bağımlılıkla mücadele konusunda bilgi ve tecrübelerini paylaşması ile devam etti.