T.C. Çanakkale Belediyesi

23 Nisan Resmi Törenler İle Kutlandı


-
+
23 Nisan Resmi Törenler İle Kutlandı


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm ülkede olduğu gibi Çanakkale'de de düzenlenen bir dizi tören ve etkinlik ile kutlandı. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 102. yıldönümü kutlama programı ilk olarak 22 Nisan Cuma günü düzenlenen kortej yürüyüşü ve açılış töreni ile başladı. Kutlama programı kapsamında gerçekleştirilen kortej yürüyüşü için Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Turan Ünüvar, sivil ve askeri protokol üyeleri, öğrenciler ile aileleri Troia Atı önünde bir araya geldi. Troia Atı önünden başlayan yürüyüş, Anadolu Hamidiye Tabyalarında sona erdi. Yürüyüşün ardından Anadolu Hamidiye Tabyalarında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının açılış töreni gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören, çocukların hazırladıkları gösteri ve dinletiler ile sona erdi.

Kutlama programı, 23 Nisan 2022 Cumartesi günü düzenlenen çelenk sunma töreni ile devam etti. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törene Vali Yardımcısı Abdullah Köklü, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, protokol üyeleri, STK ve siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve kentliler katıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtı'na sunulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Bir öğrencinin 23 Nisan şiiri okumasının ardından, İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz'ın günün anlam ve önemine ilişkin yaptı konuşma ile tören son buldu.