T.C. Çanakkale Belediyesi

Prof. Dr. Halet Çambel Sağlıklı Yaşam Parkı Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi


-
+
Prof. Dr. Halet Çambel Sağlıklı Yaşam Parkı Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi


Çanakkale Belediyesi, kentlilerin spora ve sağlıklı yaşama teşvik edilmesi ve  bu konuda farkındalık yaratmak amacı ile kent genelinde hayata geçirdiği projelere bir yenisini daha ekliyor.

Çanakkale Belediyesi tarafından daha önce Esenler Mahallesi'nde hayata geçirilen Şehit Kıvanç Kaşıkçı Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin ardından, kentlileri spora ve sağlıklı yaşama teşvik etme amacı ile Barbaros Mahallesi'nde yapılacak olan Prof. Dr. Halet Çambel Sağlıklı Yaşam Parkı'nın proje tanıtımı 25 Nisan 2022 Pazartesi günü gerçekleştirildi. Adını ilk Hititolog, İlk Türk kadın eskrimci ve Berlin'de düzenlenen olimpiyatlara ilk Türk kadın sporcu olarak katılan Prof. Dr. Halet Çambel'den alan parkın tanıtım toplantısına, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Parkın içerisinde yer alacak merkezin yapım sorumlusu Hakan Vural ile belediye personelleri ve kentliler katıldı. Prof. Dr. Halit Çambel Sağlıklı Yaşam Parkı tanıtım toplantısı, Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli Peyzaj Mimari Mustafa Ömür İstek'in açılış konuşması ile başladı. İstek, konuşmasında proje hakkında bilgilendirmede bulundu.

“Sağlıklı Nesiller Yetiştirebilmek İçin Spor Alanlarına İhtiyacımız Var”

Tanıtım toplantısında konuşan Başkan Gökhan ise projenin hayırlı olması temennisinde bulunarak; “Barbaros Mahallesine bir park kazandırmak için bugün burada buluştuk. Daha önce biliyorsunuz Esenler Mahallesi'nde Şehit Kıvanç Kaşıkçı Sağlıklı Yaşam Merkezimizi yapmıştık. Bugün de burada Barbaros Mahallesinde yapacağımız Sağlıklı Yaşam Parkımızın tanıtımını yapıyoruz. Bir kentte insanların sağlıklı yaşayabilmeleri ve sağlıklı yaşama ulaşabilmeleri çok önemli. Onun için spor tesislerinin bir kentte olması önem vermemiz gereken bir durum. Maalesef dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlık problemlerinin başında obezite geliyor. Bunun nedeni tabi en başta hareketsizlik. Yeteri kadar spor yapamamak ve hareket edememek nedeni ile çocuklardan başlayarak yaşlılara kadar obezite sorunu ile karşı karşıyayız. Türkiye'de de maalesef durum iyi değil. Türkiye obezitede Avrupa'da birinci, dünyada da dördüncü sırada yer alıyor. Bu nedenle sağlıklı nesiller yetiştirebilmemiz için spor sahalarına ve etkinlik alanlarına ihtiyacımız var. Hatta yetişkinlerin de bunlardan faydalanarak daha sağlıklı bir yaşam sürebilmeleri önemli diye düşünüyorum” dedi.

“Özellikle Gençlerimizin İlgi Göstereceğine İnanıyorum”

Park alanının gençlerin yoğunluklu olduğu bir bölgede olduğunu belirten Başkan Gökhan; “Bu alandan seçim kitapçığımızda da bahsetmiştik. Ama pandemi süreci maalesef yatırımlarımızı iki yıl gibi bir süre için ertelememize sebebiyet verdi. Bu nedenle de buranın yapımı gecikmiş oldu. Sağlıklı Yaşam Parkımızı Barbaros Mahallemize kazandıracak olmamızın ötesinde, bu alanın etrafında üniversitemizin fakülteleri ve öğrenci yurtları var. Dolayısı ile buradan faydalanmak isteyen gençlerimizin sayısı oldukça fazla olacak diye düşünüyorum. Tabi sadece buranın etrafında bulunanlar değil, başka yerlerden de gelerek buradaki etkinliklerden faydalanacak birçok kentlimizin olacağını düşünüyorum” dedi.

“Bu Ülkede Birlikte Yaşıyorsak Paylaşmalıyız”

Başkan Gökhan konuşmasında, sağlıklı yaşam parkı projesinin içeriğine ilişkin bilgi vererek; “Gördüğünüz gibi buraya tanıtım panolarımızı astık. İki tane basketbol ve voleybol sahamız var. Bir tane kaykay pistimiz var. Tabi çocuklara yönelik de çocuk parkımız olacak. Bunların yanında da burada bir binamız yer alacak. Bu binamızın içerisinde de jimnastik ve spor aletlerimiz olacak. Bu parkı Çanakkale Belediyesinin imkanları ile yapıyoruz. Peyzajı, etrafının kapatılması, ağaçlandırılması Çanakkale Belediyesinin çalışanları tarafından yapılacak. Parkın içerisinde bulunacak merkez binası ise kentimizde yaptığı inşaatlar ile model olmuş arkadaşımız, Hakan Vural tarafından yapılacak. Sağ olsun bizi kırmadı ve bu binayı yapmayı üstlendi. Onun için kendisine teşekkür ediyorum. Başka alanlarda da desteklerini görüyoruz. Bir kentte gerçekten iş adamı olmanın karşılığında, kente bir şeyler verme cesareti ve yürekliliğini göstermek herkese nasip olsun diyorum. Çünkü sonuç itibari ile bu kente yapılan her yatırım, Çanakkale halkına yapılan yatırımdır. Dolayısı ile burada Hakan Vural arkadaşımız halka hizmet verme konusunda bize destek veriyor. Bu ülkede beraber yaşıyorsak, paylaşmamız lazım. Bu dayanışmayı topluma da göstermemiz lazım. Biliyorsunuz şu içerisinden geçtiğimiz günlerde daha çok dayanışmaya ihtiyacımız var. Bu da çocuklarımıza, gençlerimize ve halkımıza gösterilebilecek bir dayanışma. Onun için bu projeyi çizen arkadaşlarımıza, altyapısını hazırlayacak olan Fen İşlerine, Destek Hizmetlerine, Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze şimdiden kolaylıklar diliyorum” dedi.  

“Vakıfın Tahsis Ettiği Alanı Kentlilerin Kullanımına Sunuyoruz”  

Sağlıklı Yaşam Parkının herhangi bir deprem durumunda toplanma alanı olarak da kullanılmaya uygun olabileceğini beliren Başkan Gökhan; “Bu alan bize vakıf tarafından tahsis edilen bir alan. Biz de bu alanı yine halkın aktif bir şekilde kullanabileceği bir alan haline getiriyoruz. Tabi bir deprem gerçeği ile de karşı karşıyayız. Buranın AFAD tarafından aynı zamanda bir toplanma alanı olarak değerlendirebileceğini düşünüyorum. Bu bölge Çanakkale için çok güzel bir alan. Etrafta yapılanma çok az. Bu bölgedeki yapılar 2-3 katlı. Tabi bir de hemen yanımızda havaalanımız var. Dolayısı ile böyle güzel bir alanda, otopark sorununun olmadığı, hava kirliliği ve yoğun bir trafiğin olmadığı bir alanda kentlilerin spor yapabilecekleri bir alanı hayata geçirecek olmamız bence çok önemli” şeklinde konuştu.

Tanıtım toplantısı, Başkan Gökhan'ın konuşmasının ardından sona erdi.  

https://youtu.be/6UlEWBUzqBU