T.C. Çanakkale Belediyesi

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Çanakkale Kara Savaşları'nın 107. Yıldönümü Mesajı


-
+
Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Çanakkale Kara Savaşları'nın 107. Yıldönümü Mesajı


18 Mart 1915, Çanakkale’nin adını tarihe altın harflerde kazıdığı gündür. Takvimlerin yaprakları 1915 senesinde yavaş yavaş ilerlerken, Çanakkale büyük deniz savaşlarına ev sahipliği yapmaktaydı. Kahraman Mehmetçik elindeki kısıtlı imkanları, yüreğindeki özlemleri, umutlarını bir an olsun düşünmeden, dünyanın en büyük donanmalarına karşı denizde büyük bir zafer kazanmıştı. Tarih sayfalarına hem acı kayıplar hem de büyük zaferlerle kazınan 1915 senesinin Mart ayında Çanakkale’yi denizden geçemeyen İtilaf Devletlerinin stratejilerini aynı yılın Nisan ayında karaya yönelmişti. Lakin Mehmetçiğin azmi, inancı ve kararlılığı, bu kuşatmaya da geçit vermemiştir. Çanakkale, işte böylesine büyük ve benzeri görülmemiş bir destana ev sahipliği yapmıştır.

Kıymetli Hemşerilerim,

Bugün Çanakkale yıllar önce karşı karşıya savaşan askerlerin koyun koyuna huzur içinde uyuduğu topraklara ve barışa ev sahipliği yapıyor. Bayrağımız barış için dalgalanıyor. Çanakkale’nin adım adım her toprağında rengarenk çiçekler yeşeriyor. Çanakkale artık Barışın ve Özgürlüklerin Kenti olarak dünyada kendisini tanıtıyor. Bizler de şehitlerimizin vatan toprağı için ödediği ağır bedelleri unutmuyor, unutturmuyoruz.

Çanakkale Kara Savaşları’nın 107. yıl dönümünde, bizlere özgürlüğü ve bu vatanı miras bırakan başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, vatan için destanlar yazan kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hatıraları önünde bir kez daha saygı ile eğiliyorum.


Ülgür GÖKHAN
Belediye Başkanı