T.C. Çanakkale Belediyesi

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı


-
+
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı


23 Nisan 1920, ulus olma yolunda uzun yıllar mücadele etmiş, tam bağımsızlık için büyük bedeller ödemiş kahraman bir milletin başarısını tarihin sayfalarına kazıyan gündür. Bir milletin gurur günüdür; çünkü bugün Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) açılmış ve Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün belirttiği gibi özgürlüğün, eşitliğin ve adaletin dayanağı olan ulusal egemenlik ilan edilmiştir.

Kıymetli Hemşerilerim,

Toplumumuz için böylesine önemli bir gün ancak pırıl pırıl bir geleceğe armağan edilebilirdi. Nitekim Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen ilk ve tek bayramdır.

Ulu Önderimizin de dediği gibi; “Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir.” Pırıl pırıl çocuklarımız için demokrasi mücadelemizi sürdürecek, aydınlık yarınlar için Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'ün değerlerini ve ilkelerini onlara her fırsatta öğretmeye devam edeceğiz. Çünkü çocuklarımızı korumak, var gücümüz ile çocuklarımız için çalışmak ve onlara aydınlık bir dünya bırakmak hepimizin görevidir.

Sevgili Çocuklar,

Bu sene, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 102. yılını kutluyoruz. Geçtiğimiz yıllarda pandeminin gölgesinde coşkumuzu pencerelerimizde, balkonlarımızda yaşayarak eve sığdırmak zorunda kalmıştık. Ancak bu yıl bayram coşkusunu sokaklara taşıma zamanı.

23 Nisan'da hepinizi Halk Bahçesi'nde gerçekleştireceğimiz “23 Nisan Tahta At Çocuk Şenliği'ne” ve Karina Deniz Kültürü Merkezimizde gerçekleştireceğimiz “Çanakkale Boğazı'ndaki Batık Savaş Gemileri Sergi Açılışı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” etkinliklerine davet ediyor, sizlere rengarenk bir gün ve gelecek diliyorum.

“Bu Gülüş Dünyalara Değer” dediğimiz sevginin, masumiyetin, umudun ve barışın temsili siz çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve mücadele arkadaşlarını saygı ve rahmet ile tekrar anıyorum.

Saygılarımla.


Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı