T.C. Çanakkale Belediyesi

Sürdürülebilir Tekstil Atölye Çalışmalarında Tişörtler Renklendi


-
+
Sürdürülebilir Tekstil Atölye Çalışmalarında Tişörtler Renklendi


Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Çanakkale Terziler Odası iş birliğiyle düzenlenen “Sürdürülebilir Tekstil Atölye Çalışmaları” kapsamında; “Tişörtleri Renklendirelim” isimli atölye gerçekleştirildi.

“Sürdürülebilir Tekstil Atölye Çalışmaları” kapsamında; Çanakkale Belediyesi ev sahipliği ve organizasyonu üstlenirken Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Öğretim Elemanları atölyede yönlendirici olarak yer aldı. Etkinliklerin temel amacı olan “sürdürülebilirlik” konusunda ise; Çanakkale Terziler Odası, terzilerin artık kullanmadığı malzemeleri bağışlayarak destekte bulundu.

“Tişörtleri Renklendirelim” atölyesi 16 Nisan Cumartesi günü, Yazar ve Sanatçı Evi’nde saat 13.00’de başladı. Her katılımcının kendi tişörtünü getirdiği atölyede, birbirinden farklı tasarımlar ortaya çıktı. Evlerde artık kullanılmayan tişörtler, gerçekleştirilen etkinlikte yeniden kullanıma kazandırılırken aynı zamanda keyifli anlar yaşandı.