T.C. Çanakkale Belediyesi

Çocuk Kültür Evi Müren Beykan'ı Konuk Ediyor


-
+
Çocuk Kültür Evi Müren Beykan'ı Konuk Ediyor


Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi, çocukları yazarlar ve farklı disiplinlerden sanatçılarla buluşturmaya devam ediyor. “Evde Yazar Sohbetleri” başlığıyla çevrim içi olarak yürütülen ve Çocuk Kültür Evi YouTube kanalı ile sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıma açılan video sohbetlerin nisan ayı konuğu yüzlerce eseri yayına hazırlayarak çocuk edebiyatının gelişimine katkılar sunan, yurtdışında yazılan pek çok eseri Türkçeye kazandıran yayın yönetmeni, editör ve yazar Müren Beykan olacak.

Müren Beykan‘ın Çocuk Kültür Evi için özel olarak gerçekleştirdiği; editörlük üzerine soru cevaplarla devam eden ve aynı zamanda yazarın çocukluğu, kariyer gelişimiyle ilgili pek çok detaya yer verilen keyifli sohbet,16 Nisan 2022 Cumartesi günü saat 14.00’te Çocuk Kültür Evi sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıma sunulacak.


Müren Beykan Kimdir?

Müren Beykan, 1979’da İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. 1981’de İTÜ Mimarlık Tarihi ve Restorasyon Kürsüsü’nde yüksek lisansını, 2004’te İÜ Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı’nda doktorasını tamamladı. Doktora tezi, İstanbul Alman Arkeoloji Enstitüsü tarafından kitaplaştırıldı (2013). 1980’den sonra, 3 ciltlik “Eczacıbaşı Sanat Ansiklopedisi” ve HABİTAT II kültür sergilerinin katalogları gibi büyük yayınları yönetti.

1996’da Günışığı Kitaplığı’nın kurucuları arasında yer aldı. Çağdaş çocuk ve gençlik edebiyatımızın önemli yazarlarının editörlüğünün yanı sıra yüzlerce kitabın da yayına hazırlanmasını üstlendi. Günışığı Kitaplığı’nın 15. yıl kutlaması için günümüzün 31 önemli yazarının anı, şiir ve öykülerinden oluşturulanDefalarca Kayboldumadlı seçki gibi özgün projelerin de editörü olan Beykan, yurtdışından çeşitli çocuk kitaplarını Türkçe’ye kazandırdı.

Günışığı Kitaplığı’nın ve gençlik markası ON8’in yayın yönetmenliğini ve editörlüğünü sürdürüyor. Tüm Türkiye’de ortaokul seviyesindeki öğrencilerin katılımına açık Zeynep Cemali Öykü Yarışması’nın başkanlığını da yürüten Beykan’ın iki kızı var. 


Çocuk Kültür Evi sosyal medya hesapları:

https://www.facebook.com/cocukkulturevi/

https://www.instagram.com/cocukkulturevi/

https://twitter.com/CocukKulturEvi