T.C. Çanakkale Belediyesi

Sürdürülebilir Tekstil Atölye Çalışmaları İçin Başvurular Başlıyor


-
+
Sürdürülebilir Tekstil Atölye Çalışmaları İçin Başvurular Başlıyor



Çanakkale Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Çanakkale Terziler Odası iş birliğiyle; “Sürdürülebilir Tekstil Atölye Çalışmaları” başvuruları yarın başlıyor. Yarın başlayan başvurular 1 Nisan 2022 Cuma günü sona erecek.

Çanakkale Belediyesi’nin organizasyonu ile gerçekleşen atölyelerde; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Öğretim Elemanları tasarım aşamasında yönlendirme yapacak. Çanakkale’de faaliyetini sürdüren terziler ise Çanakkale Terziler Odası aracılığıyla; sürdürülebilirliğin amaçlandığı atölye çalışmalarına malzeme desteğinde bulunacak. 

Atölye kapsamında; evlerde bulunan ve artık kullanılmayan tekstil malzemeleriniz farklı tasarımlar ile yeniden hayat bulacak. 2 Nisan 2022 Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan “Kazakları Getirin Değiştirelim” başlıklı atölyede katılımcıların artık kullanmadığı kazaklar değiştirilerek yeniden kullanıma hazır olacak. 9 Nisan 2022 Cumartesi günü ise; yine kullanılmayan fazla kumaşlardan her katılımcının kendi maskesini dikmesi sağlanacak. 16 Nisan 2022 Cumartesi günü, eski tişörtler renklenecek; 30 Nisan 2022 Cumartesi günü ise; katılımcılar kendi bez çantalarını tasarlayacak. 

Başvurular: 29 Mart 2022 Salı-1 Nisan 2022 Cuma tarihleri arasında; aşağıdaki Başvuru Formu indirilip doldurulduktan sonra yazarevi@canakkale.bel.tr adresine gönderilerek ve Çanakkale Belediyesi Yazar ve Sanatçı Evi’ne şahsen gerçekleştirilecektir. 

Her atölye; 12 katılımcı için uygundur. Her katılımcı tek bir atölyeye başvuru yapabilecektir.

Başvuru Formu İçin TIKLAYINIZ...