T.C. Çanakkale Belediyesi

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Dünya Down Sendromlular Günü Mesajı


-
+


+1 farkla en güzel gülüş onlarda!
Farklılık değil, farkındalık!

Down Sendromu olarak nitelendirilen genetik farklılık canlılarda bulunan 21. sıradaki kromozomun 2 tane değil, 3 tane oluşundan geliyor. Bu nedenle her yıl üçüncü ayın yirmi birinci günü, Down Sendromuna dikkat çekiyor, Down Sendromlu bireylerimizin hayatlarına bir nebze de olsun destek olmak adına farkındalık yaratmaya çalışıyoruz.

Kıymetli Hemşerilerim,

Down Sendromuna sahip bireyler kişisel gelişimleri için özel ilgiye ve öğrenmek için daha fazla tekrara ihtiyaç duymaktadırlar. Bizlere düşen görev Down Sendromlu bireylerimiz için sosyalleşebilecekleri bir alan yaratmak, bahsettiğim bilinç ile onları hayatın içine katmak ve özgür yaşamlarına destek olmaktır. Uygun eğitim ve destek ile Down Sendromlu çocuklar da pek çok başarıya imza atmakta ve toplum hayatı içinde anlamlı bir hayata sahip olmaktadırlar.  Her şeyin başının empati olduğunu ve bu hayatta herkesin eşit ama bir o kadar farklı olduğunu bilmek çok değerlidir. Bu farklılıklar hem bizi biz yapan hem de diğer tüm insanlarla bir bütün yapandır…

Bu duygu ve düşüncelerimle 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü'nü kutluyor, bu kenti birlikte paylaştığımız ve bizlere +1 fark katan tüm Down Sendromlu kardeşlerimize sevgilerimi sunuyorum.

Ülgür GÖKHAN
Belediye Başkanı