T.C. Çanakkale Belediyesi

9. Büyük Truva Deve Güreşleri Festivali Büyük İlgi Gördü


-
+
9. Büyük Truva Deve Güreşleri Festivali Büyük İlgi Gördü


Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın himayesinde düzenlenen 9. Büyük Truva Deve Güreşleri Festivali, 13 Mart 2022 Cumartesi günün Kurban Satış Alanında kentlilerin ve kente gelen misafirlerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Çanakkale başta olmak üzere çeşitli illerden gelen develerin katılımı ile gerçekleştirilen etkinliğe, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Umurbey Belediye Başkanı Erdal Doğan, Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Kültür ve Turizm Politikaları Başkanı Yeşim Karadağ, Güreş Ağası Serhat Özer ile kentliler ve kente gelen misafirler de güreşlere yoğun ilgi gösterdi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren çok sayıda kentlinin katılımı ile başlayan deve güreşleri ilgi ile izlendi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da güreş alanını gezerek, güreşi izlemeye gelen vatandaşları selamladı.  

Renkli görüntülere sahne olan güreşlerde develer Belediye Başkanlığı Kupası, İl Genel Meclisi Kupası, Güreş Ağalığı Kupası, Güreş Tertip Heyeti Kupası, Kepez Belediye Başkanlığı Kupası, Masa Hakemleri Kupası, En iyi Güreşen Develer Kupası ve Çanakkale Belediye Çalışanları Kupası için mücadele verdi. Başkan Gökhan, Çanakkale Belediye Başkanlığı Kupasının finalinde mücadele eden Aydın Umurludan NumberOne ve Çanakkale Umurbey'den Öner17 isimli develerin sahiplerine kupalarını takdim etti.