İstiklal Marşı'nın Kabulü 101. Yılında Kutlandı

İstiklal Marşı'nın Kabulü 101. Yılında Kutlandı

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yıl dönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliği, 12 Mart 2022 Cumartesi günü Nedime Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Vali İlhami AKTAŞ, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan ECEVİT, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Rebiye Turan Ünüvar, sivil ve askeri protokol üyeleri, şehit aileleri ile gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma” konulu gösteri sergilendi.

Etkinlik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından orta öğretim öğrencilerine yönelik düzenlediği yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerinin takdim edilmesi ile sona erdi.