T.C. Çanakkale Belediyesi

8 Mart Etkinlikler İle Kutlandı


-
+
8 Mart Etkinlikler İle Kutlandı


Belediye Başkan Vekili Rebiye Turan Ünüvar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında düzenlenen bir dizi etkinliğe katıldı. 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü etkinlikleri kapsamında ilk olarak, Maden İşleri Odası tarafından Öztaş Yemek Salonu'nda düzenlenen etkinliğe katılan Ünüvar, Küçük Sanayi Sitesi'nde çalışan kadınlar ile bir araya geldi. Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan'ın da katılım gösterdiği etkinlikte Ünüvar, kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı. 

Ünüvar ardından ÇTSO TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu tarafından ÇTSO Çanakkale Evi'nde düzenlenen sergiye katıldı. Kadın Girişimcilerin ve el emeği üretim yapan kadınların ürünlerinin yer aldığı sergiyi gezen Ünüvar, sergilenen ürünler hakkında bilgi alırken, kadınların mutlaka çalışma hayatı ve üretim süreci içerisinde yer alması gerektiğini vurguladı. 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu tarafından düzenlenen çelenk sunma töreni ile devam etti. Başkan Vekili Ünüvar'ın katılımı ile düzenlenen tören, Atatürk anıtına sunulan çelenklerin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmalar ile Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören sona ererken, ardından Halk Bahçesi'nde bulunan Zübeyde Hanım büstüne karanfiller bırakıldı. 

Başkan Vekili Ünüvar ardından İskele Meydanı'nda Kent Konseyi Kemalpaşa Mahalle Meclisi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeni ile düzenlenen etkinliğe katıldı. Kentli kadınlar tarafından üretilen el işi ürünlerin sergilendiği stantları gezen Ünüvar, kadınların ürettiği her bir ürünün çok değerli olduğunu vurgulayarak, kadınların hayatın her alanında yer alması gerektiğini ifade etti.