T.C. Çanakkale Belediyesi

Çanakkale Savaşlarının 107. Yılında Nusret Mayın Gemisi İçin Tören Düzenlendi


-
+
Çanakkale Savaşlarının 107. Yılında Nusret Mayın Gemisi İçin Tören Düzenlendi


Çanakkale Zaferi'nin kazanılmasında en büyük pay sahiplerinden biri olan Nusret Mayın Gemisi için 8 Mart 2022 Salı günü Erenköy Koyu'nda tören düzenlendi.

Nusret Mayın Gemisi'nin 8 Mart 1915 tarihinde gerçekleştirdiği mayın dökümünü anmak amacıyla düzenlenen törene Vali İlhami Aktaş, Belediye Başkan Vekili Süleyman Canpolat,

Nusret Mayın Gemisi'nin 8 Mart 1915 tarihinde mayın döşediği hattın üzerinde yapılan törene; Vali İlhami AKTAŞ, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit ile sivil ve askeri protokol üyeleri katıldı. 

Nusret Mayın Gemisi'nde düzenlenen tören, Deniz Yüzbaşı Arda Kesici tarafından Erenköy Koyu'na döşenen mayın hattının Çanakkale Savaşına etkisi ve savaşın seyrini nasıl değiştirdiğine ilişkin yaptığı sunum ile başladı. Ardından Nusret Mayın Gemisi'nin 8 Mart 1915 tarihinde Erenköy Koyu'nda oluşturduğu tarihi mayın hattı üzerinde Çelenk bırakıldı. Çelenk bırakılmasının ardından Vali İlhami Aktaş'ın, Nusret Mayın Gemisi ziyaretçi şeref defterini imzalaması ile tören sona erdi.