T.C. Çanakkale Belediyesi

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı


-
+
Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı


Bilindiği üzere insan hakları temelinde bütün insanlar hür ve haklar bakımından eşit doğarlar. Bu haklar temelinde de hiçbir insana ırk, din, dil, renk, cinsiyet, siyasi düşünce vb. olgular nedeniyle ayrımcılık gözetilemez.
 
Tüm canlılarla birlikte paylaştığımız bu dünyada yalnızca cinsiyet farkı gibi bir gerekçe ile kadınlarımız pek çok konuda fırsat eşitliğinden geriye düşmektedir. Yine dünya genelinde pek çok kadın şiddet, taciz, mobing gibi insanlık dışı eylemlere maruz kalmaktadır.
 
Her 8 Mart’ta, bu tarihin ortaya çıkışının acıklı ve bir o kadar da insanlık adına yaralayıcı tarihçesi üzerine konuşur ve yıllar sonra bugün gelinen noktada kat ettiğimiz yola bakıp, yine insanlık adına üzülürüz.
 
Kıymetli Hemşerilerim,
 
Kadın hakkı, erkekler tarafından kadınlara bahşedilen bir lütuf değildir. Kadının varlığı ile birlikte elde ettiği ve kimsenin inkar edemeyeceği yok sayılamaz haklardır.
 
Her gün manşetlere bir yenisi eklenen kadınlara yönelik cinsel istismar, başlık parası, namus cinayetleri, taciz ve tecavüz ile kadınlarımız sürekli olarak korku içinde yaşamaya, tehdit ve şantajlara maruz kalmaya devam ediyor. Bizler kadına yönelik şiddetin her türlüsüne karşıyız. Bu kentte kadınlarımızın her zaman huzur ve güven içerisinde özgürce yaşaması, herhangi bir mobinge uğramaması ve dışlanmaması için var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.
 

Toplumsal kalkınma için Çanakkale Belediyesinin Başkan Yardımcıları ve Müdürlerin yanı sıra tüm birimlerimizde görev alan otobüs şoföründen temizlik görevlisine, antrenöründen müzisyenine, kente birlikte hizmet ettiğimiz el ele, omuz omuza yürüdüğümüz sayısız emekçi kadınlarımıza şükranlarımı sunuyorum.
 
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde tüm kadınlarımıza şiddetin her türlüsünden uzak ve yaşamın her alanında eşit, özgür ve mutlu hissedecekleri bir ömür diliyor, kendilerine olan inançları, içlerindeki güçleri ve cesaretleri ile topluma kattıkları değer ve emekleri için teşekkürlerimi sunuyorum.
 
Saygılarımla


Ülgür GÖKHAN
Belediye Başkanı