T.C. Çanakkale Belediyesi

Başkan Gökhan Yeşil Yerel Yönetim Binasında İncelemelerde Bulundu


-
+
Başkan Gökhan Yeşil Yerel Yönetim Binasında İncelemelerde Bulundu


Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 7 Şubat 2022 Pazartesi günü Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi'ne teknik inceleme gezisi düzenleyerek çalışmaları yerinde inceledi.

Çanakkale Belediyesinin kent genelindeki yatırım ve projelerini yerinde incelemek amacı ile teknik inceleme gezilerini aralıksız sürdüren Başkan Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları ve teknik ekip eşliğinde Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi'ne gerçekleştirdiği ziyarette yüklenici firma yetkilileri ile bir araya geldi. İlk olarak çalışmaların ilerleyişi ve binanın son durumu hakkında yüklenici firma yetkilerinden bilgi alan Başkan Gökhan, ardından binayı teknik ekip ile birlikte gezerek çalışmaları yerinde inceledi.

Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Çalışmaları Hakkında

Bina dış cephesinde kapaklı ve silikon cam cephe kaplamaları, GFRC Prekast Cephe kaplamalarında sona yaklaşılırken, güneş kırıcı ve kediyolu imalatlarına belirlenen program çerçevesinde devam ediliyor. Avlu granit taş kaplaması, kent meydanına ait saha betonu işleri ve meydana ait parapet duvarlarının kaplama işi büyük ölçüde tamamlandı. Bahar aylarında yağış durumuna göre kent meydanı yalıtım işleri tamamen yapılarak, meydan kaplamasının tamamlanması planlanıyor. Avluya inen bir panaromik asansör bir de engelli liftine ait montaj çalışmaları ile bina çatısında bulunan güneş panellerini taşıyacak olan kaidelere ait çalışmalara devam ediliyor.

Bina içerisinde ise çok amaçlı salon, nikah salonu gibi mekanların tribün ve sahne taşıyıcı çelik imalatları tamamlanmış olup, meclis salonuna ait konstrüksiyon çalışmaları devam ediyor. Sahne mekanik sistemlerinin montajı %80 oranda tamamlandı. Akustik kaplamalar için hazırlık yapılmakta olup, konstrüksiyonların montajı yapılıyor. Islak hacimlerdeki duvar seramikleri ise tamamlanırken, zemin seramik kaplama işleri devam ediyor. İç mekanda mahalleri oluşturacak olan modüler bölme duvar sistemlerine ait taşıyıcı profillerin montajına başlandı. Duvar bölmelerine ait çalışmaların tüm katlarda 1-2 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Asma tavan kaplamalarına ait taşıyıcı tijlerin tavana her katta sırasıyla montajı yapılıyor. Elektrik imalatlarında ise tavan içi altyapı çalışmaları tamamlanırken, kablolamalar, asansör işleri, kablo kanal imalatları devam ediyor. Mekanik imalatlar katlarda büyük oranda tamamlanmış olup, test ve kontrol çalışmaları yürütülüyor. Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası İnşaatının 2022 yılı Aralık ayında tamamlanması planlanıyor.