Prof. Dr. Rüstem Aslan, “Homeros ve Şiirin Doğuşu”nu Anlattı

Prof. Dr. Rüstem Aslan, “Homeros ve Şiirin Doğuşu”nu Anlattı

Çanakkale Belediyesi ve Troia Vakfı ortaklığında düzenlenen “Troas’tan Mitler ve Masallar Projesi” kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerin 6. ve sonuncusu Prof. Dr. Rüstem Aslan’ın söyleşisi ile gerçekleştirildi.

Söyleşi, “Homeros ve Şiirin Doğuşu” konusuyla; 17 Aralık 2021 Cuma günü Manfred Osman Korfmann Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi.

Söyleşinin ilk bölümünde; Prof. Dr. Rüstem Aslan, somut olmayan kültürel mirasın, mitlerin ve efsanelerin Homeros ile şiirsel bir anlatıya kavuşması üzerinde durarak Halk Ozanı olan Homeros’un destansı şiiri İlyada ile Troia coğrafyası ve tarihinin bin yıllardır yaşayan efsanesi üzerine anlatılarda bulundu.

İkinci bölümde katılımcıların sorularını yanıtlayan Aslan, sorular özelinde bilgilendirmeler yaptı. Etkinlik, yaklaşık 2 saatin sonunda sona erdi.