T.C. Çanakkale Belediyesi

Saygı, Özlem ve Minnetle Anıyoruz…


-
+
Saygı, Özlem ve Minnetle Anıyoruz…


Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 83. yılında tüm Türkiye'de olduğu gibi Çanakkale'de de düzenlenen bir dizi program ile anıldı.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anma programları kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan başta olmak üzere, kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, sendika, oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan ve 3kentliler katıldı.

Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayan törende saatler 09.05'i gösterdiğinde ise tüm ülkede olduğu gibi Çanakkale'de de hayat durdu. Siren sesi ile birlikte Meydandaki tören katılımcıları ve kentliler Ulu Önder için iki dakikalık saygı duruşunda bulundu. Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk için Çanakkale Belediyesi hizmet binası ve ek binası önünde de anma programı gerçekleştirildi. Törende Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri ve belediye personeli, saat 09.05'te Atatürk için saygı duruşunda bulundu.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen anma programının yanı sıra Çanakkale Belediyesi önünde de kordonboyunda bulunan Atatürk heykeli, Çanakkale Belediyesi tarafından çiçekler ile donatıldı. 

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma törenin ardından 10 Kasım Atatürk'ü anma programı kapsamında ÇOMÜ İÇDAŞ Kongre Merkezi'nde “Destanlaşan Atatürk” gösterisi gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan gösteri sahnelendi. Öğrenciler tarafından sahnelenen gösteri izleyenlerden büyük beğeni topladı.