T.C. Çanakkale Belediyesi

Çocuk Kültür Evi “Evde Yazar Buluşmaları” Başladı


-
+
Çocuk Kültür Evi “Evde Yazar Buluşmaları” Başladı


Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi'nin çocukları yazarlarla buluşturduğu ve pandemi tedbirleri kapsamında iki yıldır çevrim içi olarak yürüttüğü “Evde Yazar Sohbetleri” etkinliğinin 2021-2022 dönemi başladı.

Etkinliğin yeni dönem programının ilk konuğu çağdaş Türk edebiyatının önemli isimlerinden, yetişkinler için yazdığı romanların yanı sıra çocuk ve gençler için de kitapları bulunan yazar Müge İplikçi oldu. Çocuk Kültür Evi sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıma açılan video sohbette İplikçi, kendi yazma serüvenini ve eserlerini oluşturma sürecini çocuklarla paylaştı.

Etkinliğin ardından yazarın Günışığı Kitaplığı bünyesinde yayımlanan Uçan Salı, Acayip Bir Deniz Yolculuğu, Kömür Karası Çocuk, Saklambaç, Günaydın Bendi, Dondurmam Tılsım ve Yalancı Şahit isimli kitapları, Çanakkale Belediyesi tarafından Çocuk Kültür Evi atölye programlarına devam eden çocuklara armağan edildi.

Müge İplikçi'nin Çocuk Kültür Evi'ne özel olarak gerçekleştirdiği ve 1035 erişim sayısına ulaşan etkinlikle ilgili olarak Çocuk Kültür Evi koordinatörü Evren Aldoğan, çocukların erken yaşta kitap sevgisi edinmelerinde ve kentte okuma kültürünün desteklenmesinde önemli bir rol oynayan “Evde Yazar Sohbetleri” etkinliğinin yıl boyu çocuk edebiyatının usta kalemleriyle çocukları buluşturmaya devam edeceğini belirtti.