T.C. Çanakkale Belediyesi

Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı


-
+
Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı


Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıldönümünü, her yıl olduğu gibi bu sene de büyük bir coşkuyla kutladık.

Cumhuriyet Bayramı kapsamındaki etkinlikler, 28 Ekim 2021 Perşembe günü Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı. Törene, Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan başta olmak üzere, kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, sendika, oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ve kentliler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulduğu tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile son buldu.

Kentliler Cumhuriyet Coşkusunu Bir Arada Yaşadı

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, 28 Ekim 2021 Perşembe akşamı Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Konseri ile devam etti. Özgürlük Parkı'nda gerçekleştirilen Cumhuriyet Konserinde Melek Mosso Çanakkalelilerle buluştu. Özgürlük Parkı'nın eşsiz manzarası eşliğinde gerçekleşen konserde Melek Mosso'nun sevilen şarkılarına hep bir ağızdan eşlik eden kentliler, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu bir arada yaşadı. 

Kordonboyunda Geçit Töreni

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, 29 Ekim 2021 Cuma günü sabah saatlerinde de resmi kutlama törenleri gerçekleşti. Valilik Makamında gerçekleşen tebriklerin kabulünün ardından, kordonboyunda resmi geçit töreni düzenlendi. Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın yanı sıra protokol üyeleri, kurum ve kuruluşların temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, sendika, oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ve kentlilerin katıldığı törende, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapılırken, halk dansları gösterileri de büyük ilgi gördü. 

Cumhuriyet Marşları Sokaklarda Yankılandı

Çanakkale Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri kapsamında Can Can Band ile bayram coşkusunu kent sokaklarına taşıdı. Gün boyunca Çanakkale sokaklarında yankılanan Cumhuriyet marşlarına kentliler de balkonlarından bayrakları ile eşlik etti.  

Fener Alayı Bu Sene de Renkli Geçti

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında akşam saatlerinde ise, geleneksel hale gelen fener alayı düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan fener alayına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları Rebiye Turan Ünüvar ve M. İrfan Mutluay, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural ve çok sayıda kentli katıldı. Kentliler, ellerinde meşaleler, bayraklar ve pankartlar ile birlikte büyük bir coşkuyla marşlar söyleyerek Yat Limanına kadar yürüdü.