T.C. Çanakkale Belediyesi

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi Mesajı


-
+


Bir yanda bağımsızlık ve egemenliğin umudu ile dolu ve vatan aşkıyla çarpan yürekler, diğer yandan da yokluk, yoksulluk ve acı kayıpların hüznünü sırtlanmış yorgun bedenler olsa da Türk Milletinin en büyük mücadelesi, en büyük destanlarından biridir Kurtuluş Savaşı. Tek yumruk olmuş o kahraman neslin bu büyük mücadelede tarihe nakşettiği dönüm noktalarından biri de hiç kuşkusuz ki Büyük Taarruz’dur.

26 Ağustos 1922’de Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün taarruz emriyle eşi benzeri görülmemiş büyük mücadele başlamıştır. Atatürk’ün bizzat cephede komuta ettiği mücadelede kahraman Mehmetçik, işgalci güçleri 30 Ağustos Zaferi ile taçlandırdığı büyük bir yenilgiye uğratmıştır. Bu haliyle Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak dünya tarihe de geçmiştir.

Bir asra yaklaşan bu şanlı tarihin onurunu, gururunu halen ilk günkü gibi hissetmekteyiz bizler de. Ve unutmamalıyız ki, bu destanın mimarları olan Mustafa Kemal Atatürk’e, yol arkadaşlarına ve kahraman Mehmetçik’e karşı en büyük görevimiz; bu büyük mücadelelerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkmaktır.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle tarihimizin en büyük mücadelelerinden ve aynı zamanda en büyük destanlarından biri olan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin yıldönümünü kutluyor, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı