T.C. Çanakkale Belediyesi

Metruk Binalar Hakkında Bilgilendirme


-
+
Metruk Binalar Hakkında Bilgilendirme


İçişleri Bakanlığı’nın “Başta uyuşturucu ile mücadele etmek, kamu düzenliğini ve esenliğini korumak, kent estetiğine uygun olmayan yapıların ortadan kaldırılması ve güvenliği sağlamak amacıyla metruk binalara yönelik yapılacak işlemler” hakkında yazısı kapsamında Belediyemiz ve İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte 2018 yılından itibaren yürütülen çalışmalarımızda;

Merkez İlçemiz genelinde 151 adet metruk bina tespit edilmiş olup, bu metruk binaların 71 adedi yıkılmıştır. 20 tane binanın izalesi sağlanmış veya binaya girişi engelleyecek fiziki tedbirler aldırılmıştır. Kentsel sit alanı içerisinde kalıp, tescilli yapı olması nedeniyle müdahale edilemeyen 20 adet yapının mülk sahiplerinin rölöve-restitüsyon-restorasyon projelerini hazırlayarak Koruma Kurulunun onayına sunulması için tebligat yapılmıştır.

Belediyemizce yapılan tebligatın yapı sahibine ulaşmaması veya yapı sahibinin adresinin tespit edilememesi halinde 3194 sayılı imar kanununun 40. Maddesi gereğince idaremizin internet sayfamızda 30 gün süre ile ilan edilerek tebliğ yapılması sağlanmaktadır. Bu şekilde yapısı olanların internet sayfamızdan yapılan tebligatları takip etmesi hususunda gerekli hassasiyeti göstermesi önem arz etmektedir. 

Halen İmar Kanunu’nun 39. maddesi doğrultusunda tespit, izale ve yıkım işlemleri devam etmektedir.