Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Törenlerle Kutlandı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Törenlerle Kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 95. yıldönümü, Çanakkale'de bir dizi etkinlikle kutlandı.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle başladı. Çanakkale Liman Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam ederken, günün anlam ve önemine ilişkin de konuşmalar gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından 'Alınteri-8' gemisinde düzenlenen tören kapsamında Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay ve Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı M. İrfan Mutluay, deniz şehitleri anısına Çanakkale Boğazı'na çelenk bıraktı.

Kıyı Emniyeti Çanakkale Müdürlüğüne bağlı römorkörlerin su gösterilerinin de gerçekleştiği törenin ardından protokol üyeleri, Yat Limanı'nda düzenlenen deniz dibi temizliği etkinliğine de katıldı. Dalgıçlar, etkinlik kapsamında denizden çok sayıda atık çıkardı.