ÇADOÇEP Katılımcılarına Sıfır Atık Eğitimi

ÇADOÇEP Katılımcılarına Sıfır Atık Eğitimi

Çanakkale Doğa ve Çevre Platformu’nun (ÇADOÇEP) talebiyle gerçekleşen çalışma doğrultusunda, Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü ve ÇAKAB Birlik Müdürü Aysun Kavcar tarafından platform üyelerine yönelik, Sıfır Atık Projesi kapsamında online bilgilendirme eğitimi gerçekleştirildi.

ÇADOÇEP katılımcılarına yapılan sunumda Kavcar, Sıfır Atık Projesi faaliyetleri yanında, Belediye ve ÇAKAB olarak yürütülen mevcut çalışmalar ile yapılacak olan faaliyetlerin bilgisini paylaştı. Sunum sonunda verilen görüş ve öneriler tartışıldı. Bu doğrultuda Güzelyalı ve Dardanos gibi mücavir alanlarda atıkların ayrıştırılması adına kampanyaların yapılması, poşet yerine kese kağıdı kullanılmasının zorunlu kılınması, kompost üretiminin yaygınlaştırılması gibi pilot çalışmaların yapılması fikirleri adına mutabık kalınırken, bu konularla ilgili araştırma yapılarak değerlendirilmesine ilişkin görüş birliği oluşturuldu.