T.C. Çanakkale Belediyesi

Çanakkale Belediyesi, Birbirinden Eğlenceli Etkinlikler ile Evlerinize Konuk Oldu


-
+
Çanakkale Belediyesi, Birbirinden Eğlenceli Etkinlikler ile Evlerinize Konuk Oldu


Çanakkale Belediyesi Nisan ayı kültür etkinlikleri kapsamında, salgın hastalık nedeni ile içinde bulunduğumuz sosyal izalasyon günlerinde birbirinden farklı ve eğlenceli görsel etkinlikler ile evlere konuk oldu.

Nisan ayı etkinlikleri kapsamında ilk olarak 3 Nisan 2021 tarihinde Çanakkale Belediyesi YouTube kanalında yayınlanan Aşk-ı Müzik konseri ile Barış Altınbaş evlerinize konuk oldu. Aziz Nesin’in yazdığı, Semih Çelenk’in düzenlediği Deliler Boşandı isimli dijital tiyatro oyunu ise Ebru Naz Özdemir’in yönetmenliğinde Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun sahnelemesi ile 17 Nisan 2021 Cumartesi günü saat 18:30’da; Filiz Kaya’nın Klasik Kemençe Resitali ise 30 Nisan 2021Cuma günü saat 18:30’da Çanakkale Belediyesi YouTube kanalından yayınlandı. 

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. Yıldönümü kapsamında 12 Mart 2021 tarihinde Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivinde sergilenmeye başlayan İlyas Çolak’ın “Yenilmez Armadaya Karşı Çelik Yürekler” isimli fotoğraf sergisi 30 Nisan 2021 tarihine kadar açık kaldı. Açık kaldığı süre boyunca sergiye ziyaretler aynı anda en fazla 10 kişi olacak şekilde rezervasyon ile gerçekleştirildi. 

Çanakkale Belediyesi, Nisan ayı için hazırlanan etkinliklerde çocukları da unutmadı. 10-15 yaş grubuna yönelik “Çocuklar için Edebi Metinler Üzerine Çevrimiçi Felsefe Atölyesi” 9-16-23 Nisan 2021 tarihlerinde gerçekleştirildi. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında kent sokaklarında dolaşan sesli araçlar ile yayınlanan çocuk şarkıları bayram coşkusuna ortak oldu. 

Çanakkale Belediyesi tarafından içeriği sadece çocuklara yönelik hazırlanan Çanakkale Belediyesi Çocuk Sitesi (cocuk.canakkale.bel.tr) 23 Nisan 2021 Cuma günü itibari ile kullanıma açıldı. Çocuklar kendilerine özel hazırlanan bu site aracılığı ile farklı pek çok etkinlik, oyun, atölye çalışması ile buluştu. 

Çocuklara yönelik online düzenlenen bir diğer etkinlik ise “İki Dilli Kitap Sineması” oldu. Etkinlik Çanakkale ve Osnabrück Kardeş Kent Elçileri Neşe Yıldız Kendibaşına ve Çağla Avcı tarafından, Türkçe ve Almanca olarak 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 18:00’da, 6 yaş üzeri çocuklar için gerçekleştirildi.