T.C. Çanakkale Belediyesi

Domates Fideleri Kentliler İle Buluşturuldu


-
+
Domates Fideleri Kentliler İle Buluşturuldu


Çanakkale Belediyesi Tohum Sandığı tarafından atalık tohumların gelecek kuşaklara aktarılması amacı ile gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında yetiştirilen domates fideleri kentliler ile buluşturuldu. 

Atalık tohumların yok olmaması ve sağlıklı gıdaya ulaşılabilir olması amacı ile çalışmalarını sürdüren Çanakkale Belediyesi Tohum Sandığı tarafından üretilen domates fideleri, 28-29 Nisan tarihlerinde Tohum Sandığı, Gelincik Hobi Bahçesi, Barbaros Parkı ve Halk Bahçesinde kentliler ile buluşturuldu. 

29 Nisan 2021 Perşembe günü Halk Bahçesinde bulunan Halkın Bakkalı’nın önünde gerçekleştirilen fide dağıtımını Başkan Gökhan ziyaret etti. Etkinlik hakkında bilgi alan Başkan Gökhan, fide dağıtımına da katılarak, kentlilere fide taktim etti. 

Fide dağıtımı etkinliğine ilişkin açıklamada bulunan Başkan Gökhan; “2021 yılı itibari ile fidelerimizi ürettik. Bu yıl toplamda 100 bin fide üretmiş olacağız. Dün ve bugün 20 bin domates fidelerimizi halka dağıtmış olacağız. Kısıtlamadan sonra da fide dağıtımlarımıza devam edeceğiz” dedi. 

Tarımsal kalkınmanın önemine değinerek sözlerini sürdüren Başkan Gökhan; “Buradaki hedefimiz, tarımsal üretimi ve kooperatifleşmeye teşvik. Bu noktada da örnek olmaya çalışıyoruz. Çanakkale Belediyesi olarak üretiyoruz. Çanakkale halkı da bu konuya duyarlı. Umarım bundan sonraki yıllarda da ilgi artarak devam edecektir. Bu pandemi süreci tarımın önemini bize bir kez daha öğretti. Biz de bu noktada tarımsal üretimi teşvik etmek amacı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.