T.C. Çanakkale Belediyesi

Başkan Gökhan Su Zirvesine Katıldı


-
+
Başkan Gökhan Su Zirvesine Katıldı


Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 22 Mart 2021 Pazartesi günü İzmir'de düzenlenen “Kentlerde Sürdürülebilir Su Politikaları Zirvesi” programına katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Fuar İzmir'de düzenlenen Su Politikaları zirvesine katılan Başkan Gökhan'a ilgili birim personelleri de eşlik etti. Su yönetimine yönelik başlıkların ele alınacağı zirvede, kuraklık ve tarım politikaları ile ilgili de bilimsel veriler sunulacak. Su ile ilgili birim uzmanlarının, bilim insanlarının, meslek örgütlerinin, sivil toplum örgütlerinin, çiftçi, sanayici gibi sektörel su kullanıcılarının, doğa, çevre örgütlerinin ve su endüstrisinde yer alan kurumların katıldığı zirvede CHP'li belediye başkanları su manifestosu imzaladı.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın yanı sıra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, , Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan da manifestoya imza attı.

“İklim Değişiklikleri, Kuraklık, Taşkın, Su ve Yaşam İçin Ekosistemlerde Değişimler ve Suyumuzun Geleceğini, Su Havzalarımızı Koruyarak Sağlayabiliriz”, konulu oturumlarla devam edecek olan zirve, 23 Mart 2021 Salı günü son bulacak.