Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Dünya Down Sendromlular Günü Mesajı

Kıymetli hemşerilerim;

Bugün, Dünya Down Sendromlular Günü. Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen bu anlamlı gün ile aynı toplumu paylaştığımız down sendromlu bireylerimize ilişkin farkındalık oluşturulması, onların herhangi olumsuz bir tutuma maruz kalmalarının önüne geçilmesi ve down sendromunda eğitimin önemine dikkat çekilmesi hedeflenmektedir.

Down Sendromu, genel yanlış kanının aksine bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Bu farklılık ise yalnızca +1 kromozom sayısından başka bir şey değildir. Bunun dışında istikrarlı bir eğitim ve düzenli tekrarlarla down sendromlu kardeşlerimizin de hem sosyal hayat hem eğitim hem de iş hayatında oldukça başarılı olduklarını çok iyi biliyoruz.

Bu düşüncelerle 21 Mart Dünya Down Sendromlular Gününü kutluyor, bu kenti birlikte paylaştığımız tüm down sendromlu kardeşlerimize sevgilerimi sunuyorum.

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN