T.C. Çanakkale Belediyesi

18 Mart Deniz Zaferi Törenlerle Kutlandı


-
+
18 Mart Deniz Zaferi Törenlerle Kutlandı


18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü törenlerle kutlandı. İlk tören, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Vali İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Avustralya Konsolosu Lucas Robson başta olmak üzere, askeri erkan, kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kentliler katıldı.

Törende ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenkler sunulurken, bu sırada Çanakkale Boğazı'nda da şehitleri selamlamak üzere 17 pare top atışı gerçekleştirildi.

Ardından ise, Çanakkale'ye 1994 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 3972 sayılı kanunla verilen ve üzerinde 'Çanakkale Geçilmez' yazan altın madalya, Türk Bayrağına toka edildi. Altın madalyalı Türk bayrağı göndere çekilirken, tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile son buldu.

Program, Şehitler Abidesi'nde Devam Etti

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde de bir tören düzenlendi.

Buradaki törene ise, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Vali İlhami Aktaş, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mustafa Oğuz, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay,  Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda şehit yakını, gazi ve gazi yakınları katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başlayan tören; saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların da gerçekleştirdiği törende Kuran-ı Kerim tilaveti okunarak, şehitler için de dua edildi. Tören kapsamında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da Şehitler Abidesi'ndeki şehitliklere karanfil bırakarak, şükran ve dualarını sundu.