Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 18-24 Mart Dünya Yaşlılar Haftası Mesajı

Sevgili Dostlarım, Kıdemli Hemşerilerim;

87 yaşındaki Danimarkalı Rosa Pederson 2.72 metrelik uzun atlama yaparak altın madalyaya uzandı.

Tolstoy 67 yaşında bisiklet kullanmayı öğrendi.

Yaşar Kemal 91 yaşına kadar kelimelerle dansını şiirlerine, kalemine yansıttı.

Yıldız Kenter2’in, 91 yaşına kadar tiyatro sahnelerinde can verdiği karakterleriyle şenlendi, hüzünlendi gönüllerimiz.

UNESCO’ya göre; ‘Yaşlı’, bir insan konfor alanının dışına çıkamıyorsa yaşlı demektir demiştir. İnsan konfor alanının dışına çıktığında yenilikleri keşfeder, yeni insanlar tanır, kendisini daha çok geliştirebilir. Konfor alanının dışına çıkmadığında ise, her gün gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurmakta zorlanır.

Merak etmek, keşfetmek, üretmek, deneyimlerin artması ve aktarılması bizim yaşlılık tanımımız. Yaş aldıkça özgürüz, yaş aldıkça her adımımızı daha sağlam atarız.

Değerli kıdemli kentlilerimiz, 18-24 Mart Dünya Yaşlılar Haftanızı kutlarım. Yaş aldıkça Tolstoy gibi, Yaşar Kemal gibi sanatla, edebiyatla, şiirler hayatlarımıza değer katmak dileğimle, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı