T.C. Çanakkale Belediyesi

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. Yıldönümü Mesajı


-
+
Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. Yıldönümü Mesajı


Bugün; “Barışın Kenti” Çanakkale’mizin 106 yıl önce dünyanın gördüğü en amansız savaşlardan birine tanıklık ettiği, yürekleri yalnızca vatan aşkı ile çarparak Anadolu’nun dört bir yanından akın akın cepheye koşan yiğitleri bağrında sakladığı ve yine o vatanseverliğin bu kenti “geçilmez” yaptığı şanlı 18 Mart Deniz Zaferi’mizin yıldönümündeyiz.

İşgal altında hem yoksulluk, hem soğuk hem de türlü salgın hastalıkla boğuşulmasına rağmen vatan savunması söz konusu olduğunda kadını erkeği, genci yaşlısı mücadeleye koşan, yüreklerinde hürriyet ve bağımsızlık aşkı yatan, güce teslim olmayan inançlı ve azimli bir milletin zaferidir 18 Mart.

Kimi tahsilini, işini, ailesini geride bırakmış kimi sanki kuş tüyüymüşçesine koca bir top mermisini sırtlamış; kimi kopan parmağına rağmen halen nişan almak için uğraşmış kimi de yaralı Mehmetçiğe derman olabilmek için canla başla görev yapmış isimli, isimsiz kahramanlarla doludur bu mücadele. Kısacası bu zafer; emperyalizme karşı tek yürek olmuş, zor şartlara rağmen birliğine, kardeşliğine, inancına sımsıkı sarılmış, fedakâr ve vatansever atalarımızın bizlere kutsal emanetidir.

Aradan geçen 106 yılın ardından ise, yalnızca bu topraklarda değil tüm dünyada yine büyük bir savaş var; bu kez salgın hastalığa yol açan bir virüse karşı. Üstelik, pandemi nedeniyle bu sene de zaferimiz için meydanlarda bir arada olamıyoruz, sokaklarda fenerlerimizle coşkuyla yürüyerek yad edemiyoruz kahraman Mehmetçiklerimizi… Yalnızca bugün için de değil bir seneyi aşkın bir süredir, virüsle mücadele adına evlerimizde, sevdiklerimizden uzaktayız. Tıpkı, 106 yıl önce cephede savaşan Mehmetçiklerimizin de sevdiklerinden uzakta olması gibi. Dolayısıyla, bu milletin 106 yıl önce ağır koşullar altında düşmana karşı verdiği o büyük mücadeleye layık olabilmek adına, bizlerin de bugün hastalıkla savaşta en büyük görevi, artık eski normalimize dönmek, en önemlisi de sağlık çalışanlarımıza zorlu görevlerinde destek olmak için koronavirüsle mücadelede tüm tedbirlere harfiyen uymaktır.

Kıymetli hemşerilerim;

Bundan 106 yıl önce taarruzun değil ölmenin emredildiği yerde, bugün ise savaşın değil barışın konuşulduğu topraklardayız. Dünya tarihinin seyrini değiştiren, kahramanlık destanlarının yazıldığı o büyük mücadelede bizlere vatanseverliği, özgürlüğü ve bağımsızlığı emanet etmiş kadın-erkek, genç-yaşlı tüm kahramanlarımıza da büyük bir minnet duyuyoruz.

Bu büyük gönül borcu ve minnet duygularıyla; 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferimizin 106. Yıldönümünde, Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, büyük mücadeleye omuz vermiş bu milletin tüm fertlerini ve ebediyete uğurladığımız tüm sağlık çalışanlarımızı şükranla ve saygıyla anıyorum.


Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı