T.C. Çanakkale Belediyesi

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Tıp Bayramı Mesajı


-
+
Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Tıp Bayramı Mesajı


Ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin önemli ölçütlerinden biri de toplum sağlığı ve bu alanda verilen hizmetlerin kalitesidir. Bireylerin kişisel sağlıklarına özen göstermesinin yanı sıra, halk sağlığının korunması adına en önemli görevi sağlık çalışanları üstlenmektedir. Dolayısıyla, insanların en önemli hazinesi olan sağlık için mücadele eden başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının hizmetleri de son derece kutsal ve onurludur.

Aynı zamanda oldukça zorludur bu meslek. İnsan hayatını yakından ilgilendirmesi dolayısıyla riskli, sürekli gelişen dinamikler nedeniyle de kendini ve bilgiyi yenilemenin zorunlu olduğu bir alandır. Yeni buluşlar, tedaviler ve insanlığa fayda sağlayacak türlü faaliyetler ile her geçen gün gelişen tıp alanında gelişim ve ilerleme adına çok sıkı bir disiplin ve çalışma gerektiği aşikardır.

Sağlık çalışanlarımız bu kutsal fakat zorlu meslekte pek çok sorunla da karşı karşıya kalmaktadır. Bu sorunların başında da özellikle son yıllarda artan şiddet vakaları gelmektedir. Özellikle hasta ve hasta yakınlarının sağlık çalışanlarına yönelik uyguladığı şiddeti aklımız almamaktadır. Şiddetin her türlüsü başlı başlına kötüyken, hayatlarımızı borçlu olduğumuz sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti de her zaman lanetliyoruz.

Bu mesleğin zorluklarının yanında kutsallığını ne kadar yazarsak yazalım tasvir etmek yetersiz kalır. Ancak bunu, yaklaşık bir senedir tüm dünyada etkisini sürdüren koronavirüs salgın hastalık sürecinde çok iyi idrak etmiş olduk. Sağlık çalışanlarının maskeler ve kostümler altında, ağır koşullarda, ailelerinden ve sevdiklerinden uzun süre uzakta, uykusuz, dinlencesiz bir şekilde insan sağlığı için nasıl mücadele ettiklerini yakından takip ettik. Bu zorlu süreci bir kayıp daha vermeden, en kısa sürede eski normalimize kavuşmak için ter döken tüm sağlık çalışanlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Bizler de Çanakkale Belediyesi olarak, bu zorlu süreçte tıbbi malzeme desteğinden, yemek ikramlarına kadar çok çeşitli hizmetlerle sağlık çalışanlarımızın yanında olmak adına çalışmalar yürüttük, yürütmeye de devam edeceğiz. Öte yandan, onlara özellikle bu dönemde vereceğimiz en büyük hediye de işlerini kolaylaştırmak adına maske, mesafe ve hijyen kurallarına harfiyen uymak olacaktır diye düşünüyorum.

Gerek zorlu pandemi sürecinde gerekse genel sağlık hizmetlerinde özveriyle görev yapan tüm hekim ve sağlık çalışanlarımıza emeklerinden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyor; ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcını temsil eden 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyorum.

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı