T.C. Çanakkale Belediyesi

Zafer Haftası Etkinlikleri Törenlerle Başladı


-
+
Zafer Haftası Etkinlikleri Törenlerle Başladı


18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıldönümü kapsamındaki etkinlikler, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Zafer Koşusu ve Halk Yürüyüşü Programı ile başladı.

Çimenlik Kalesi'nde düzenlenen açılış programına, Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu başta olmak üzere, kurum ve kuruluş temsilcileri, askeri erkan, gaziler ve kentliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmaların ardından tören, Mehteran gösterisi ile devam etti.

Deniz Zaferi etkinlikleri açılış töreni kapsamında ayrıca, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Zafer Koşusu'nun startı verildi. Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak, Çanakkale Boğazı'ndan alınan deniz suyu ve Türk bayrağından oluşan kutsal emanetler, koşuya katılacak olan atletlere Vali Aktaş tarafından teslim edildi. Program, kutsal emanetler ile Başkent'e doğru yola çıkan atletlerin koşuya başlaması ile son buldu.