T.C. Çanakkale Belediyesi

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Muammer Aksoy Ve Abdi İpekçi'yi Anma Mesajı


-
+
Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Muammer Aksoy Ve Abdi İpekçi'yi Anma Mesajı


Toplumların gelişmişlik düzeyleri; ekonomi, eğitim, sağlıktan tutun da insan haklarına uyum, hukuk, demokrasi, adalet, ifade özgürlüğü ve daha nice kriteri barındıran çok geniş bir perspektifte değerlendirilmektedir. Ne yazık ki gerek inanışları gerek zengin ve aydın kültürü gerekse köklü tarihi ile kıymetli değerleri barındıran toplumumuzda zaman zaman bu değerlerin yara aldığına şahit oluyoruz.

Dönüp baktığımızda; bu ülkenin çok kıymetli isimlerini, bilim adamlarını, aydınlarını, gazetecilerini, toplumun aydınlanmasına ön ayak olacak nice değerli isimleri, demokrasi, adalet ve özgürlüklerin önemli temsilcilerini koruyamayarak; hain suikastlara, cinayetlere kurban verdik. Üstelik bu acımasız öfke yalnızca masum insanları koparmadı yaşamdan, toplumumuzun pek çok değerini de örseledi, örselemekte... Bu karanlık karşısında bizlere düşen ise, o onurlu aydınların, bilimin ışığını taşıyanların, bilinmeyenleri ortaya çıkaranların, inandıkları ve düşündükleri için yaşamdan koparılan nicelerinin hatıralarını yaşatmak adına toplumsal barışın, kardeşliğin, adaletin ve demokrasinin güçlendirilmesi, Cumhuriyet ilkelerinin izinde aydınlık yarınların inşası için hep birlikte çalışmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle hain suikastlar sonucu kaybettiğimiz Atatürkçü Düşünce Derneği kurucularından kıymetli bilim insanı, yazar, Prof. Dr. Muammer AKSOY'u ve ülkemizin çok önemli gazeteci- yazarlarından Abdi İPEKÇİ'yi vefatlarının yıl dönümünde rahmet ve saygıyla anıyorum.


Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı