Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaları Ayrı Toplamaya Devam Ediyoruz

Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaları Ayrı Toplamaya Devam Ediyoruz

Çanakkale Belediyesi, çevre ve doğamızı korumak adına elektrikli ve elektronik eşyaları da ayrı topluyor. Bu faaliyet kapsamında  2019 yılında yaklaşık 7 bin kg atık elektrikli ve elektronik eşya ayrı toplanarak geri dönüşüme kazandırılması sağlanmıştır.

Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların (AEEE) ayrı toplanmasına ilişkin Temizlik İşleri Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında, bu tür eşyaların geri dönüşümüne destek sağlamak için 444 17 17 numaralı Çağrı Merkezimizden randevu alabilir, bu doğrultuda atık elektronik eşyalarınızı evinizden aldırabilirsiniz. Alınan randevular doğrultusunda atık elektronik eşyalar her Perşembe günü evlerden toplanmaya devam etmektedir.
Ayrıca, yine bu tür eşyalar; Mahalle Muhtarlıkları, Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Sosyal Yaşam Evlerine de bırakılabileceği gibi kentlilerimiz, Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalarını Çarşı bölgesinde bulunan atık elektronik eşya konteynerine de bırakabilirler.